Saksamaa korvpalliliiga sai riigilt loa: 250 inimest paigutatakse ühte hotelli, et lõpetada pooleli jäänud hooaeg

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Koroonapausile minnes juhtis Saksamaa liigat Müncheni Bayern (punases).
Koroonapausile minnes juhtis Saksamaa liigat Müncheni Bayern (punases). Foto: Fotograf Peter Kolb via www.imago-images.de / imago images/Peter Kolb

Saksamaa korvpalli kõrgliiga juhid olid ühed vähestest, kes loodavad koroonaviiruse kiuste 2019/20 hooaja mängudega uuesti alustada. Nüüd saadi selleks ka riigilt luba.

Nagu mujalgi Euroopas peeti Saksamaal viimased matšid märtsi alguses. Platsile nastakse 6. juunil, meister selgub 28. juunil. Põhiturniiri kümme paremat jagatakse kahte alagruppi, kus kõik mängivad omavahel läbi. Play-off´i ehk veerandfinaali pääseb mõlemast seltskonnast neli tiimi. Mängukalender on nähtav SIIT! 

Foto: easycredit-bbl.de

Plaani järgi kogunevad tiimid, hinnanguliselt 250 inimest, Müncheni olümpiapargi hotelli ning samas linnas peetaks ka kõik matšid. Ühtlasi oldaks seal karantiinis, lähikontakte võib olla vaid sealsete saatuskaaslastega.

«Mängijad on isoleeritud, aga mitte luku taga. See oleks ebainimlik. Muidugi oleks selline situatsioon erakordne, aga elamegi erilisel ajal. Üritame luua võimaluse, et korvpallurid saaksid oma tööd jätkata,» sõnas liiga juht Marko Pešic Der Spiegelile.

Tegevdirektor Stefan Holz lisas, et lihtsalt hooaja lõppenuks kuulutamine tähendaks suurt rahalist kahju: «Muidugi on see plaan riskantne. Aga vahel tuleb riske võtta. Käime välja optimaalse võimaluse. Vaatame, kuidas poliitikud ja ametivõimud reageerivad. Kui luba peaks tulema, siis oleme vähemalt valmis startima.»

Mitmed mängijad on andnud mõista, et neile plaan eriti ei meeldi. Pigem oldi selles poolt, et hooaeg jääks poolikuks.

Enamik riigid jätsid koroonaviiruse kriisi tõttu hooaja poolikuks. Lisaks sakslatele loodavad Euroliiga juhid, et juulis õnnestub mängude taasalustada. Nende lõplik otsus peaks selguma tuleval esmaspäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles