Valgevene järel Viirusest vabanenud Fääri saared alustasid jalgapallihooaega

Postimees Sport
Copy
Fääri saared
Fääri saared Foto: S. Ziese via www.imago-images.de/imago images/blickwinkel

Eile raporteeriti, et Fääri saared on täielikult vabanenud korooonaviirusest. See võimaldas juba sama päeva õhtul alustada väikeriigil ka jalgpalliihooaega.

Taanile kuuluvatel Fääri saartel tuvastati kokku 187 Covid-19sse nakatunut ning tänaseks on nad kõik terveks kuulutatud. Seetõttu saadigi Taani valitsuselt luba alustada jalgpallihooaja esimese vooruga. Kuigi nakatumise risk riigis on üliväike, ei lubatud publikut siiski võistluspaikadesse.

«Oli tore alustada jalgpalli mängimist ilma ühegi nakatunuga. See oli mängijate jaoks vabastav ning kõik olid tahtmist täis. Kõige olulisem muutus oli see, et mängijad omavahel ei kätelnud ning kohtunikke tervitati küünarnukke kokku lüües,» ütles avavoorus võidu teeninud HB Torshavni peatreener Jens Berthel.

Kokku peeti eile Fääri Saartel ära viis kohtumust ning tabeliliidriks kerkis avavoorus 3:1 võidu teeninud NSI Runavik.

Fääri saared on teine riik Euroopas, kus jalgpalli kõrgliigamänge peetakse. Valgevenes pole mänge koroonaviiruse tõttu peatatudki.

Fääri saartel elab 50 000 inimest ning Worldometersi andmetel on tegu elaniku kohta enim teste teinud riigiga. Saareriigis on viimastel andmetel võetud 8403 koroonatesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles