Evans M-Spordist lahkumisest: see oli äriline otsus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRT

Autoralli MM-sarjas teist kohta hoidev Elfyn Evans (Toyota) ütles, et tal oli raske eelmise aasta lõpus M-Spordist lahkuda.

Evans tegi M-Spordi eest debüüdi juba 2013. aastal ning sõitis Fordi roolis MM-sarjas kaasa viis täispikka hooaega, saades 2017. aastal Walesis kirja ka karjääri esimese võidu. M-Sport oli talle justkui teine perekond, kuid samal ajal pakkus Toyota paremaid võimalusi.

«Olin pikka aega M-Spordis sõitnud. See meeskond andis mulle võimaluse rallis läbi lüüa. Tundsin M-Spordi suhtes teatavat lojaalsust,» rääkis ta WRC podcastis «Backstories».

«Teisalt, kaaluda tuli kõiki variante. Mingis mõttes oli tegu ärilise otsusega, mille eesmärk on võita,» rääkis Evans.

Erinevalt M-Spordist on Tommi Mäkineni juhitaval rallimeeskonnal täielik tehase tugi. «Teadsime, et Toyota on WRC programmile pühendunud. Pole saladust, et seal on raha ja palju ressursse. Võitmiseks oli mul vaja olla võimalikult heas kohas,» jätkas ta.

Meeskonna pealiku Mäkineni kohta jagus Evansil kiidusõnu. «Tiimis valitseb hea õhkkond. Kõik on motiveeritud ning auto on väga hea. Endise sõitjana mäletab Tom spordiga kaasas käivat pinget. Ta üritab meie elu lihtsamaks teha ja pinget maandada. Ta suudab sõitjaga samastuda. Mul on hea meel olla võimalikult rahulikus keskkonnas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles