Inglismaa vutiklubid kaotavad isegi hooaja jätkumise korral sadu miljoneid

Toimetas Ville Arike
Copy
Manchester Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjär (vasakul) ja Liverpooli loots Jürgen Klopp.
Manchester Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjär (vasakul) ja Liverpooli loots Jürgen Klopp. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ehkki ka Inglismaa jalgpalliliiga mängudega loodetakse koroonapandeemiast tingitud pausi kiuste suvel jätkata, peavad sealsed klubid ikkagi leppima suurte rahaliste kaotustega.

Ajalehe The Guardian teatel jäävad Premier League'i klubid ka juhul, kui õnnestub kõik mängud ära pidada, ilma 300-350 miljonist naelast (342-399 miljonit eurot), mis tähendab trahvi telelepingute rikkumise eest. Eelkõige käib jutt sellest, et mänge ei peetud lepingute ajaraamis. Lisaks ei tähenda pealtvaatajateta telepilt seda, millele kompaniid on alla kirjutanud.

Siiski tähendaks hooaja lõppenuks kuulutamine klubidele rohkem kui kaks korda suuremat miinust ehk kuni 762 miljonit naela (869 miljonit eurot). Seetõttu tahetakse igal juhul hooajaga jätkata, praegu räägitakse avavile andmisest 12. juunil. Samas pole seegi selge, kas mängitakse klubide enda või neutraalsetel väljakutel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles