Powerstage ⟩ Urmo Aava: Märtin on öelnud, et ta tahaks Eesti noortes rallimeestes näha rohkem pimedat usku iseendasse (2)

Postimees Sport
Copy
Urmo Aava (vasakul) ja Markko Märtin 2010. aastal.
Urmo Aava (vasakul) ja Markko Märtin 2010. aastal. Foto: Liis Treimann

Kuku Raadio rallisaates «PowerStage» oli sel korral saatejuhtidel Rauno Paltseril ja Gustav Kruudal külas Urmo Aava. 

Üks peateemasid oli Eesti rallimeeste tulevik. Kas Markko Märtini, Ott Tänaku ja Aava edukad esinemised rahvusvahelisel areenil teevad meie tulevikumeeste elu lihtsamaks? Kui palju on kasu tekkinud kontaktidest?  

«Kindlasti on uksi lihtsam avada. Maailm on muutunud,» sõnas Aava. «Mul on raske kritiseerida, sest ma ei jõudnud sinna, kuhu tahtsin. Olen endale selle andeks andud ja adekvaatselt selgeks teinud.»

Ta jätkas: «Maailma absoluutselt tipptasemel taandub asi sellele: kas sa usud või mitte? Kas päriselt tahad või mitte? Väga suur tõehetk on minna R5-lt üle WRC autosse. Tuleb hakata võidu sõitma mitmekordsete maailmameistritega. Seal tuleb igal juhul tagasilööke, saad vastu hambaid. Oleneb, kas sa põled läbi või mitte.»

Aava sõnutsi on kaks rahvust, kes suudavad kõvasti rallisõitjad toota: soomlased ja prantslased. «Peaksime vaatama, kuidas see käib. Oleme Markkoga seda teemat arutanud,» lisas endine rallisõitja.

«Ta on öelnud, et ta tahaks rohkem näha pimedat usku iseendasse ja tahtmist. Uuesti proovida, mitte alla anda. Mina andsin lõpuks alla. 2009. aastal lõpetasin erinevatel põhjustel uskumise. Peeglisse vaadates: ma poleks ilmselt tulnud maailmameistriks, aga kindlasti suutnuks sõita poodiumile.»

Aava usub, et praegusel ajal on lihtsam inimestega suhelda, kuid see võib uinutada: «Meil kõigil on kontaktid. Näiliselt pääseb tipu lähedale - saangi Malcolm Wilsonile külla minna ja temaga rääkida, rentida auto ning kuidagi sõita. Lõpuks ei saagi aru, miks päris mänguks ei lähe.»

Pikemat arutelu samal teemal kuula saatest. Lisaks tuleb juttu Aava potentsiaalsest raamatust, e-spordist ja paljust muust: 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles