Maailmameister saadeti koroonasümptomitega haigla ukse pealt tagasi: ma peaaegu surin

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marcio Araujo (vasakul) koos paarilise Fabio Magalhaesiga.
Marcio Araujo (vasakul) koos paarilise Fabio Magalhaesiga. Foto: Reuters/ScanPix

Omal ajal rannavõrkpallimaailmas täielikku tippu kuulunud brasiillane Marcio Araujo oli eelmise nädala lõpus koroonaviiruse tõttu enda sõnul lähedal siit ilmast lahkumisele.  

46-aastane brasiillane pöördus esimest korda meedikute poole reede õhtul, kuid kuna Brasiilia tervishoiusüsteem on viiruse tõttu ülekoormatud ning mehe kaebused polnud arstide hinnangul liiga tõsised, ei võetud teda haiglasse vastu. Nõnda tuligi tal kodus nelja seina vahel nakkushaigusega võidelda ning palju ei puudunud, et duellist väljunuks võitjana koroona. 

«Ma olin reede õhtul lähedal suremisele,» rääkis Araujo kodumaa meediale. «Mul on jätkuvalt hingamisraskusi, kuid vähemalt pole mul enam palavikku. Võib-olla seepärast, et kasutan ravimeid. Tunnen ennast juba paremini ja taandunud on ka peavalu.»

Praegu on mees isoleerinud ennast oma tuppa, et mitte nakatada oma rasedat abikaasat ja kahte tütart. «Viibin üksinda toas ja toitu antakse mulle ukse alt. See on hull olukord, kuid ma võitlen edasi!» sõnas ta. 

Araujo on rannavõrkpallimaailmas tuntud tegija, 2008. aasta Pekingi suveolümpial tõusis ta paarilise Fabio Magalhaesiga poodiumi teisele astmele, kolm aastat varem krooniti nad üheskoos maailmameistriteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles