Eesti jalgpall astus järgmise sammu hooaja avamise suunas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tallinna FC Flora abitreener Joel Indermitte juhatamas treeningul vägesid. On lootust, et peagi saavad klubid mängudega taasalustada.
Tallinna FC Flora abitreener Joel Indermitte juhatamas treeningul vägesid. On lootust, et peagi saavad klubid mängudega taasalustada. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpalli kõrgliiga astus taas sammukese lähemale hooaja taasavamisele. Viimase nädala jooksul läbi viidud koroonaviiruse testid Premium liiga mängijatele ja treeneritele osutusid kõik negatiivseks. 

Kokku on Premium liigaga seoses tehtud ligikaudu 350 koroonaviiruse testi ning senini pole ükski proov osutunud positiivseks. Testimine on üks meede, et vältida viiruse levikut kohaliku liigaga seotud inimeste hulgas – lisaks mõõdetakse iga treeningu eel kõigi osalejate kehatemperatuuri, treeningul osaleja ja tema leibkonda kuuluvad inimesed peavad olema terved, kehtivad täiendavad hügieeninõuded jms.

Lisaks Premium liiga mängijatele ja treeneritele läbisid eile koroonaviiruse testi ka 28 kohtunikku ja 10 korraldusjuhti, kelle testid olid samamoodi negatiivsed. 

Teatavasti otsustas vabariigi valitsuse kriisikomisjon, et alates 18. maist lubatakse kuni 100 osalejaga (sh korraldajad) pealtvaatajateta spordivõistluste korraldamine vabas õhus eritingimustel.

Kui valitsus neljapäevasel istungil vastava otsuse teeb, saab Premium liiga jätkata kohtumisi järgmisel nädalal.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles