Soomlased on marus: Kontiolahti ja Ruka MK-etapid toimuvad samal ajal

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kontiolahti MK-etapp lõpetas tänavu laskesuusatajate hooaja.
Kontiolahti MK-etapp lõpetas tänavu laskesuusatajate hooaja. Foto: Jussi Nukari via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Soomlased on pahased, sest novembris peetakse seal samaaegselt nii laskesuusatamise kui ka põhja suusaalade MK-etapp.

Kontiolahtis võistlevad laskesuusatajad 28. ja 29. novembril, Ruka MK-etapp toimub aga 27. – 29. novembrini.

«Eks see veidi häiriv oli, kui esimest korda sellest kuulsin. Soome spordifännidel tuleb nüüd valida,» sõnas Kontiolahti võistlusdirektor Sami Leinonen Iltalehtile.

Ruka MK-etapp on alates 2010. aastast peetud novembris. Seal võistlevad nii murdmaasuusatajad, kahevõistlejad kui ka suusahüppajad. Kontiolahti MK-etapp peeti tänavu aga märtsis.

Soome suusaliidu tegevjuhi Ismo Hämäläinen sõnul pole selline võistluskalender Soome talispordile kuidagi moodi optimaalne. «Kui mõelda, kumb MK-etapp on aastate jooksul toimumisaega muutnud, siis see on Kontiolahti. Kui prooviksime Ruka MK-etapi muule ajale liigutada, riskiksime sellest ilma jäämisega.»

Soome laskesuusaliidu president Kalle Lähdesmäki ütles, et neil puudus MK-etapi kuupäeva osas sõnaõigus. Tegu on rahvusvahelise alaliidu otsusega. «Meie jaoks oli positiivne, et saime võistluste korraldusõiguse 2020. ja 2021. aastaks. Ma veel ei tea, kas 2021. aasta MK-etapp kattub samuti Ruka omaga,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles