Läti korvpalli tippklubil pole madalaimas eurosarjas jätkamiseks raha: proovime Eesti-Läti liigas hakkama saada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalev/Cramo on viimastel aastatel eelistanud eurosarjale VTB Ühisliigat.
Kalev/Cramo on viimastel aastatel eelistanud eurosarjale VTB Ühisliigat. Foto: Madis Veltman

Nagu Eesti korvpalliklubisid, kimbutavad rahamured ka meie lõunanaabreid. Aastaid Läti tippu kuulnud Ventspils üritab eelkõige ellu jääda. 

Kohaliku meedia andmetel on Ventspils koroonakriisi tõttu kaotanud juba 150 000 eurot, mis vajutab kõva pitseri. «Ees ootavad rasked ajad,» tunnistas klubi juhtkonda kuuluv Ralfs Pleinics. «Suurim küsimärk on Ventspilsi sadamas. Võime nende toetusest ilma jääda.»

Lõppenud hooajal osaleti Euroopa madalaimas eurosarjas Europe Cupil. Sama sarja põhiturniirile üritas murda ka Tartu Ülikool, ent nad said kvalifikatsioonis Joensuu Katajalt lüüa. Kuigi Ventspils jõudis veerandfinaali, siis tuleval hooajal tuleb ilmselt piirduda vaid Eesti-Läti ja kohaliku liigaga. 

«Ventspilsil läheb väga keeruliseks. Euroopas mängimine ei tundu reaalne, kui me just mingi ime läbi kuskilt 150 000 eurot ei leia. Püüame eelkõige kohalikel meistrivõistlustel vääriliselt esineda,» selgitas Pleinics.

Ta lisas, et eelarve suurus on veel selgumisel, kuid tõenäoliselt saavad tuleval hooajal võimaluse ka mitmed koolipoisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles