FOTOD JA VIDEO ⟩ Bundesliga riietus koroonakuube: jalgpallimaailmas tuleb harjuda uue reaalsusega

Ville Arike
, reporter
Copy
Vedad Ibiševic (vasakul), Maximilian Mittelstädt (paremalt teine) ja Dedryck Boyata (paremal) tähistavad koos Matheus Cunhaga (nr 26) tolle löödud väravat, mis aitas Berliini Herthal alistada Hoffenheimi 3:0.
Vedad Ibiševic (vasakul), Maximilian Mittelstädt (paremalt teine) ja Dedryck Boyata (paremal) tähistavad koos Matheus Cunhaga (nr 26) tolle löödud väravat, mis aitas Berliini Herthal alistada Hoffenheimi 3:0. Foto: Poolfoto via www.imago-images.de/imago images/Poolfoto/Scanpix

Väravate tähistamine haudvaikuses, küünarnukke müksates või üldse sotsiaalset distantsi hoides. Kes ära unustas, ka kallistades. Kohtunike teretamine putsaninasid kokku toksates. Inimtühjal staadionil kujuteldava publiku tänamine. Eriti raske oli kõike seda ette kujutada Dortmundi 80 000 pealtvaatajat mahutaval Signal Iduna Parkil.

Aga niisugune on jalgpalli uus reaalsus. Just Dortmund oli üks neist linnadest, kus Saksamaa Bundesliga jätkudes esimesena pall mängu pandi. Kohalik Borussia kohtus kuulsas Ruhri derbis Schalke 04-ga. Ent võõrustajate hiilgav esitus jääb neil päevil kõigest muust rääkiva alla.

Mõnes väiksemas liigas on palli mängus hoitud, kuid pärast enam kui kahe kuu pikkust pausi sai just Saksamaal taas näha tippjalgpalli. Mida see endast uutes oludes kujutas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles