Neuville tõi välja põhilise põhjuse, miks ta veel maailmameistriks pole tulnud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai WRC-tiimi sõitja Thierry Neuville on koguni viiel korral lõpetanud hooaja üldarvestuses teisel positsioonil. Nappe altminekuid analüüsides on belglane mõistnud, et tal on sageli olnud hooaja keskel probleeme vormi hoidmisega. 

«MM-tiitli võitmine on osutunud minu jaoks keeruliseks, kuid olen siiski mitmel korral olnud sellele väga lähedal. Võitlus on alati olnud väga tihe» sõnas ta portaalile Rallit.fi. 

Kõige valusamaks peab Neuville'i tunamullust hooaega. «2018. aasta Austraalia ralli sai meie jaoks väga frustreeruva lahenduse. Olime õigel kursil ja Sebastien Ogier'st ees, kuid siis lõhkusime rehvi. See on lihtsalt ralli üks osa ja vahel ei saa sinna midagi parata. Siiski oli meil toona variant tulla maailmameistriks. Minu karjäär on üldse väga palju liikunud üles-alla,» jätkas belglane. 

«Sageli on mul olnud probleeme hooaja keskel hea hoo näitamisega,» tunnistas ta. «Näiteks Soomes on mitmel korral millestki puudu jäänud. Olen nii hooaja alguses kui lõpus olnud piisavalt hea, et tulla maailmameistriks, kuid just hooaja keskel kaotan sageli tiitli. Peame seda tulevikus parandama.»

Praegu hoiab Neuville MM-sarjas 42 punktiga kolmandat kohta, temast ettepoole jäävad Elfyn Evans (54) ja Ogier (62).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles