Kaks positiivset koroonaproovi seavad Itaalia jalgpalli kõrgliiga jätkumise kahtluse alla

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Itaalia kõrgliigas kasutusel olev pall.
Itaalia kõrgliigas kasutusel olev pall. Foto: Serie A

Itaalias loodetakse jätkuvalt, et kohalikule jalgpalliliigale saaks elu sisse puhuda 13. juunil, kuid hiljutised positiivsed koroonaproovid on saapamaa (vuti)inimesed taas murelikuks teinud. 

Nimelt andis Parma meeskond teada kahest positiivsest koroonaproovist. Mõlema kodaniku esimene test osutus positiivseks, kuid 24 tundi hiljem tehtud teine kontrolltest juba negatiivseks. 

Sellest hoolimata isoleeris klubi mõlemad inimesed ülejäänud võistkonnast - kokku 60 inimest. Klubi ei soovinud kommenteerida, kas tegemist oli mängijate või personaliga, küll täpsustati, et kummalgi ei esinenud ühtegi sümptomit. 

Itaalia vutiklubid saavad väiksemate grupitreeningutega alustada homsest, kuid suuri ühistreeninguid veel saapamaal teha ei tohi. Klubid ise andsid hiljuti teada, et on valmis mängudega taasalustama 13. juunil, kuid selleks on neil vaja valitsuse heakskiitu.

Ning värsked positiivsed koroonaproovid selles vallas Serie A-le head ei teinud. Pigem vastupidi, peaminister Giuseppe Conte tõmbas tänasel pressikonverentsil liiga taasalutamise plaanile verbaalselt pidurit. 

«Selleks, et saaksime hooajaga jätkata peab liiga andma omalt poolt meile mingi garantii, et viirus ei levi. Hetkel selline garantii aga puudub,» sõnas Conte. 

Itaalias on koroonaviirus diagnoositud kokku 225 435 inimesel ning surnuid on 31 908. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles