WRC kõigi aegade parimaks valitud Sainz: muutsin teiste pilootide mõttemaailma

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Carlos Sainz.
Carlos Sainz. Foto: ANDRES STAPFF/REUTERS

WRC poolt korraldatud hääletusel valiti kõigi aegade parimaks rallipiloodiks hispaanlane Carlos Sainz. Kuigi 58-aastase legendi hinnangul väärinuks tiitlit üks Sebastienidest, selgitas ta, mille poolest eraldus tema teistest pilootidest.

«Ma usun, et inimesed ei vaadanud hääletades ainult tiitleid, vaid ka teisi faktoreid. Mul võinuks olla ka rohkem tiitleid, kuid üks asi on kindel – ma andsin oma panuse rallimaailma mõtteviisi muutmisele,» ütles Sainz.

«Kui mina meistrivõistlustega liitusin, sõitsid seal ainult kindlate rallide spetsialistid. Ma tahtsin seda muuta ja mul õnnestus see. Olin esimene, kes suutis olla konkurentsis Soomes, Kataloonias, Safaril, Korsikal ja Monte Carlos – täiesti erinevad rallid erinevatel teekatetel. Arvan, et järgmised tšempionid mõistsid seda ning hakkasid keskenduma sellele, kuidas olla kiire igal pinnasel,» selgitas Sainz.

Kahekordne maailmameister alistas WRC hääletusel esmalt neljakordse maailmameistri Tommi Mäkineni. Seejärel kuuekordse tšempioni Ogier’ ja finaalis juba üheksakordse maailmameistri Loebi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles