Mäkinen: uued WRC-autod maksavad isegi rohkem kui praegused

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tommi Mäkinen 
Tommi Mäkinen Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen on veendumusel, et hübriidtehnoloogia kasutuselevõtt ei muuda ralliautosid kuidagi moodi odavamaks.

Alates 2022. aastast hakkavad WRC-sarjas sõitma järgmise generatsiooni autod. FIA hinnangul peaksid uued autod olema märkimisväärselt odavamad kui praegused.

Kui praegu algab WRC-auto hind umbes 800 000 eurost, siis uue generatsiooni ralliauto peaks FIA rallipealiku Yves Mattoni sõnul maksma umbes 500 000 eurot. «Meie arvutuste kohaselt peaks auto hind jääma samasse suurusjärku, nagu me endale eesmärgiks panime, ehk 500 000 eurot,» ütles Matton aprillis.

Mäkinen seda juttu ei usu. «Kuigi osa juppide puhul hind tõesti langeb, siis hübriidtehnoloogia ja aku teevad auto koguhinna hoopis kallimaks kui praegu,» ütles Mäkinen Rallit.fi-le.

FIA loodab, et hübriidtehnoloogia kasutuselevõtt võiks meelitada MM-sarja uusi autotootjaid. Kas nii ka läheb? «FIA seisab praegu silmitsi suure ülesandega. Neile on igast suunast pinge peale pandud. Oskan öelda vaid seda, et autod ei muutu odavamaks,» jättis Mäkinen küsimusele vastamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles