Video ⟩ Haaland vastas neljale küsimusele kaheksa sõnaga ja langes ajakirjanike kriitika alla

Postimees Sport
Copy
Erling Braut Håland.
Erling Braut Håland. Foto: INA FASSBENDER/AFP

Norra jalgpalli imelapse Erling Braut Haaland lõi nädalavahetusel Schalke vastu värava ning aitas enda koduklubi Dortmundi Borussia 4:0 võiduni. Pärast mängu tahtsid ajakirjanikud mõistagi Haalandiga rääkida, kuid noor ründetäht osutus äärmiselt kidakeelseks.

Tele-eetrisse läinud intervjuus küsis reporter norralaselt kokku neli küsimust, millele vastamiseks kasutas ründaja kokku kaheksat sõna.

Intervjuu (tõlgitud):

Reporter: Pärast lõpuvilet läksite koos meeskonnaga fännitribüüni ette, kuigi see oli täna tühi. Miks te seda tegite?

Haaland: Miks mitte?

Reporter: Oli selle taga mingi eriline sõnum?

Haaland: Jah

Reporter: Tahad sa meile öelda, mis oli selle sõnumi sisu?

Haaland: Minu fännidele.

Reporter: Tähendavad nad klubi ja sinu jaoks palju?

Haaland : Nii on.

Skysportsi reporter Jacqui Oatley kirjutas Twitteris, et selline vastamisstiil pole jalgpallistaarile kohane. «Haaland on noor ja inglise keel pole tema emakeel. Aga loodetavasti ta mõistab, et nii jätkates reporterid teda enam intervjueeri. Sellega jätab ta kasutama hea võimaluse oma fännideni jõudmiseks.

ITV saatejuht Piers Morgan täiendas kolleegi: «Hmmmmm, ma arvan, et see ei ole normaalne käitumine. Sa oled hea mängija, noor mees, aga sinu ülbus meedia suunal on ehmatav.»

Fännid on asunud sotsiaalmeedias ründestaari kaitsele, väites, et mees ei oska piisaval tasemel inglise keelt. Päris tõsi see aga pole, sest näiteks ESPNile on noormees andnud pea 10-minutilise intervjuu, kus vastas küsimustele märksa põhjalikumalt.

Kuigi intervjuudes ei ole Haaland eriti jutukas, teeb ta tegusid jalgpalliväljakul. Talvel RB Salzburgist Saksamaale siirdunud 19-aastane norralane on löönud Bundesligas 9 mänguga juba 10 väravat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles