Prognoos: spordi sponsorlus väheneb koroonaviiruse tõttu 15 miljardi euro võrra

Postimees Sport
Copy
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks

Sporditurunduse ja -analüütika ettevõte Two Circles prognoosib, et koroonaviiruse tõttu väheneb sponsorlepingute suurus 15,5 miljardi võrra. Kui aastal 2019 hinnati spordimaailma sponsorlepingute kogusummaks 42 miljardit eurot, siis sel aastal prognoositakse 26,3 miljardi suurust kogukäivet.

Ennustuse järgi tuleb suurim rahaline kaotus finantssektori ettevõtetelt, kes seni olnud spordi heldeimad toetajad. Prognoosi järgi panevad finantsasutused tänavu sporti 6,3 miljardit eurot, eelmisel aastal oli vastav summa 11,5 miljardit.

Ka autotööstus tõmbab sponsorlepingute osas püksirihma kõvasti koomale, vähendades eelmise aasta 5,4 miljardi suurust toetust 2,5 miljardile. Autotööstus on finantssektori kõrval spordi suuruselt teine toetaja.

«COVID-19 pandeemia paneb enamiku uusi sponsorlepinguid pausile. Lisaks lõpetatakse juba varem sõlmitud lepingud kulude kokkuhoiu meetmena,» teatas ettevõte prognoosi kommenteerides. 

Ka nenditakse, et üha levinum trend on maksete ajatamine ning varem kokku lepitud kuupäevad enam ei kehti. Raport toob ka välja, et mõned rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) sponsorid maksavad tänu Tokyo olümpiamängude hilinemisele oma sponsorsummad ära hiljem. 

ROKi tegevjuht Lana Haddad ütles kommentaaris insidethegamesile, et maksete viibimine on tõsi, aga see ei ole nende jaoks suur murekoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles