Ilves püüab maailma tippude keskel sinilindu

Ville Arike
, reporter
Copy
Kristjan Ilves hüppamas veebruari lõpus Lahti MK-etapi kvalifikatsioonis, kus sai 4. koha.
Kristjan Ilves hüppamas veebruari lõpus Lahti MK-etapi kvalifikatsioonis, kus sai 4. koha. Foto: Imago Images/Lehtikuva/Scanpix

Pärast Allar Levandi ja Ago Markvardti aegu püüab Kristjan Ilves viia Eesti kahevõistlust taas maailma tippu. Selleks alustas ta aasta tagasi koostööd norralastega ning nüüd on jõudnud kätte aeg, kus ta kuulubki täieõigusliku liikmena maailma parima suusariigi kahevõistlejate tiimi.

Osa koroonaajast veetis Ilves Otepääl, kuid nüüd on ta juba mõnda aega harjutanud Norras. Tema teiseks koduks sai Trondheim, kus asub pool Norra kahevõistlusekoondisest (teine pool resideerib Oslos). «Esimene suur plaan on tehtud olümpiani välja,» lausub Ilves Postimehega peetud vestluse alustuseks kindlalt.

Kaks aastat tagasi Pyeongchangi taliolümpial oli Ilves Eesti koondise edukamaid, saades 16. ja 28. koha. Veelgi kõrgemale pürgimiseks langes selge otsus: edasi aitab koostöö maailma parimatega. Prooviaasta norralastega on seljataga ning 23-aastane spordimees hindab seda positiivselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles