MK-sarja valitsejanna kurjustab suusaisadega: see on sulaselge diskrimineerimine

Karl Juhkami
, reporter
Copy
«Selleks, et saada paremateks hüppajateks peame samamoodi suurtel mägedel lendama,» leiab MK-sarja valitsejanna Maren Lundby.
«Selleks, et saada paremateks hüppajateks peame samamoodi suurtel mägedel lendama,» leiab MK-sarja valitsejanna Maren Lundby. Foto: Imago Images / Eibner Europa / Scanpix

Maailma paremad naissuusahüppajad lendavad tuleval talvel mitu head meetrit kaugemale, kuna esimest korda lastakse nad tiitlivõistlustel meestega võrdselt suurele mäele. Kõige ihaldatum õhulend jääb neil aga jätkuvalt tegemata, sest 240-meetristele lennumägedele naisi ei lasta. See otsus on paljudel harja punaseks ajanud.

Kuigi järgmise talihooaja võistluskalendri kinnitab Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) alles mai lõpus toimuval virtuaalkogul, on põhimõtteline otsus naiste lennumägedele mittelubamise osas juba tehtud. Enim on otsuses pettunud norralased, kelle eestkõnelejaks on tänavu kolmandat aastat järjest MK-sarjas võidutsenud Maren Lundby.

Kuigi naiste tiitlivõistlustel 120 meetri mäele lubamine on niigi suuresti just tema töövõit, peab norralanna seda ainult üheks verstapostiks pikemal teekonnal. Tema silmis peaks suusahüppemaailmas meeste ja naiste vahel kehtima võrdsus ehk kui ühed saavad adrenaliinijanu kustutada lennumägedel, peaks see olema lubatud ka teistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles