Enam kui 130 kg kaaluv naine tahab osaleda täispikal triatlonil, kuid mattus kriitikatulva alla

Postimees Sport
Copy
Ragen Chastain.
Ragen Chastain. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameeriklanna Ragen Chastain soovib osaleda täispikal triatlonil, kuid enam kui 130 kg kaaluva naise sõnavõtud on inimesed tagajalgele ajanud.

43-aastane Chastain nimetab end «paksude aktivistiks» või «fathlete'iks (sõnamäng inglise keelest, kus athlete tähendab sportlast ja fat rasva – toim)» ning teda peetakse kõige raskemaks maratoni läbinud inimeseks. 3,86 km ujumist, 180,2 km rattasõitu ja 42 195 m jooksu on aga väljakutsena midagi oluliselt raskemat.

Kuu aega tagasi avaldati Chastainist olümpiamängude YouTube'i kanalil lühidokumentaal, mis on saanud palju negatiivseid kommentaare. Näiteks kutsutakse naist psühhopaadiks ja võltsiks.

Suurimat kriitikat on Chastain saanud, kuna ta ütles videos, et ülekaalul pole tervisele ega füüsilisele vormile mingit mõju. Mõistagi on tegemist valeinfoga ning tegelikult on lood vastupidi.

Väidetavalt treenib Chastain täispikaks triatloniks iga päev kolm kuni viis tundi. Kriitikute sõnul pole rassimise tulemusi aga kuidagi näha ning näiteks on tema 5000 m parim aeg aeglasem 80-aastase naise omast.

Teda süüdistatakse ka pettuses. Ameeriklanna kogus 2012. aastal ühisrahastuse abil mitu tuhat USA dollarit, et korraldada rasvunud inimestele ball. Mingit üritust pole aga toimunud. Lisaks diskvalifitseeriti Chastain ühelt 5000 m jooksult, kuna ta lõikas rada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles