VIDEO ⟩ Kristjan Kanguri meisterlik sööt valiti Euroliiga kümnendi ilusamate hulka

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristjan Kangur 2013. aastal Siena Montepaschi särgis, vastas toona Roma Aceas pallinud Luigi Datome.
Kristjan Kangur 2013. aastal Siena Montepaschi särgis, vastas toona Roma Aceas pallinud Luigi Datome. Foto: LaPresse/Giuseepe Pirastru / LaPresse / Scanpix

Euroopa tugevaim korvpallisari Euroliiga valis välja viimase kümnendi ilusamad põrkesöödud. Nende hulka kuulub ka Kristjan Kanguri (37) kaunis sooritus.

Esile toodi 20 efektiivset ja efektset põrkesöötu, pingeritta neid ei seatud. Kangur pääses valikusse hooajaga 2012/13, mil ta pallis Euroliigas Siena Montepaschi ridades. Matšis Istanbuli Fenerbahce vastu toimetas eestlane palli Benjamin Ezeni. 

Vaata videost Kanguri söötu (alates 2.29):

Eelnimetatud hooaeg on seni statistiliselt pikaaegse Eesti koondislase Euroliiga karjääri parim. Kangur käis Siena eest platsil 24 matšis, neist 13 pääses algkoosseisus. Ta viskas keskmiselt 23,8 minutiga 8,6 punkti ja hankis 3,5 lauapalli. 

Euroliiga debüüdi tegi Kangur 2009. aastal Villeurbanne´i ASVEL-i eest. Lisaks on ta mänginud Milano Armanis ja viimati, 2015 Vitoria Laboral Kutxas. 

Pärast Hispaanias veedetud paari kuud siirdus Kangur poolteist aastaks tuttavasse Varesesse, viimased kolm hooaega on ta esindanud BC Kalev/Cramot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles