Jordani dokumentaalis näidatud kaadrid väidetavalt haavasid endist paarimeest

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Scottie Pippen (paremal) pole Michael Jordani dokumentaalseriaali ajal kordagi sõna võtnud.
Scottie Pippen (paremal) pole Michael Jordani dokumentaalseriaali ajal kordagi sõna võtnud. Foto: JACK SMITH/AP/Scanpix

Michael Jordani elust rääkiv sari «The Last Dance» andis korvpallisõbrale palju informatsiooni selle kohta, mis toimus 1990ndatel Chicago Bullsis. Tagasiside on olnud meeletu ja enamasti positiivne, kuid üks oluline inimene on siiani suu kinni hoidnud. Jordani omaaegne paarimees Scottie Pippen pole seriaali kohta lausunud veel sõnagi ja see on osa inimesi pannud arvama, et ameeriklane on vihane selle üle, kuidas teda sarjas portreeriti.  

«Michael Jordan kuulutab seriaalis enda armastust Scottie Pippeni vastu. Sõnab, et ta oli läbi aegade parim tiimikaaslane ning tunnistab, et ilmselt poleks temata nii kõrgele jõudnud. Ent on märgiline, et Pippen pole kuu aega tagasi esilinastunud dokumentaalseriaali jooksul kordagi sõna võtnud. Tema lähedased teavad rääkida, et ta tunnebki ennast haavatuna ning on pettunud selles, kuidas teda portreeriti,» kirjutab tunnustatud korvpalliajakirjanik Jackie MacMullan ESPNi veergudel.

Kui võtta 2. episoodis öeldud Jordani lause «Leidsin, et Scottie on isekas», mis pidi viitama Pippeni otsusele lükata (häda)vajalik hüppeliigeseoperatsioon 1997. aasta suvest hooaja algusesse, ei räägita Pippenist seriaali jooksul eriti negatiivselt. 

Teise «halva valguse» kohana saab ehk välja tuua 1994. aasta idakonverentsi kolmanda poolfinaalmatši lõpuhetked, kus Pippen keeldub väljakule naasmast, kuna peatreener Phil Jackson planeeris viimase rünnaku mitte tema, vaid Toni Kukoce ümber. 

«Jääb mulje, et Scottie usub, et teda portreteeriti iseka ja ülbena. Olgugi, et päriselus on ta uhke, aus ja hell kaaslane, kes lihtsalt ei saanud kunagi piisavalt austust,» jätkab MacMullan. 

Seda ütles seriaalis ka Dennis Rodman: «Scottie oli väga alahinnatud ja alamakstud. Tegelikult peaks ta hoidma pead kõrgemal kui Jordan. Paljud mõistavad alles nüüd, mis tegelikult toona meeskonnas toimus. Pippen oli nende Bullsi imeliste jooksude ajal nii mitmeski mõttes tõeline kangelane.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles