Korvpalliliit püüab augustis lähinaabritega korraldada sõprusmänge

Ville Arike
, reporter
Copy
Korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala.
Korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala. Foto: Madis Veltman

Eesti korvpallikoondise kandidaadid saavad teist nädalat harjutada Mustamäel spordiklubi Nord saalis, endises Tiit Soku korvpallikoolis. Ehkki tuleviku osas valitseb teadmatus, tegeleb alaliit koostöös koondise peatreeneri Jukka Toijalaga mänguvõimaluste otsimisega.

«Juuli lõpuni töötame siin. Seejärel võiks augustikuus üritada mängida Soome või Lätiga. Seda loomulikult juhul, kui olukord seda võimaldab ning reisimine ja mängimine on tervisele ohutu,» ütles Toijala Postimehele.

Praegu ei toimu tavapäraseid kontaktseid treeninguid. Vastavalt koostatud graafikule saab neli mängijat korraga palli peale loopida - igaüks poolel väljakul oma korvi all.

«Elame tavapärasest erineval ajal. Tegutseme samm-sammult, aitame mängijatel pärast pausi vormi tasapisi tagasi saada ja seejärel ka seda hoida. Kandidaatide laias ringis on peaaegu 40 meest. Hoiame silma peal kõigil, nii noorematel kui ka kogenumatel.

Soomlased töötavad praegu oma keskuses samamoodi. Suhtleme lähinaabritega kogu aeg, lisaks meestele ka noorte võimaliku koostöö teemal,» rääkis Toijala, kes enne Eesti koondisega tööleasumist oli kodumaa Soome alaliidu palgal.

Korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul ongi praeguse seisuga kõige reaalsem pidada augustis mänge põhjanaabritega - üks siin- ja teine sealpool Soome lahte. «Suhtleme ka lätlaste-leedulastega. Arutame kõigi lähinaabritega kõigi tasandite ja erinevate vanuseklasside koondiste koostöövõimalusi,» lausus Kuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles