Treener: Ronaldo oli suurim talent, ent põhjustas alatasa probleeme

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ronaldo oli kaheksa tabamusega 2002. aasta MMi suurim väravakütt.
Ronaldo oli kaheksa tabamusega 2002. aasta MMi suurim väravakütt. Foto: Reuters/ScanPix

Kui viimased kümme aastat on jalgpallimaailmas laineid löönud Cristiano Ronaldo, siis enne portugallast väisas vutimuru ka teine Ronaldo. Brasiillast peeti omal ajal maailma andekaimaks ründajaks, kuid sageli lõi ka laineid teistel põhjustel. 

Ronaldo puhkes õide Eindhoveni PSV-s, kelle eest lõi hooaegadel 1994-96 57 mänguga 54 väravat. Seejärel liikus ta edasi Barcelonasse, kus sahistas 49 mänguga väravavõrku 47 korral. 

Järgnes üleminek Milano Interisse, kus ta jõudis samuti ühe hooaja särada, enne kui karm(id) põlvetrauma(d) tema hoo peatasid. Uuesti võttis kesktormaja tuurid üles 2002. aastal, kui tüüris Brasiilia maailmameistriks ning siirdus Madridi Reali ridadesse,

Seal pallis ta 2007. aastani ja lõi viie aasta jooksul 104 väravat (177 kohtumises). Tema viimasel hooajal juhendas klubi itallane Fabio Capello, kes tituleeris brasiillast äsja kui suurimat vutitalenti, keda ta eales juhendanud. Ent sambamaa pallivõluril oli ka varjukülg. «Ronaldo oli toona meie meeskonna suurim talent, kuid ta oli ka see, kes põhjustas riietusruumis enim probleeme,» sõnas loots Sky Sports Itaaliale. 

«Ta korraldas ikka korralikke prallesid. Ühe korra tuli Ruud van Nistelrooy ka minu juurde kaebama, et riietusruum haiseb alkoholi järele,» jätkas Capello.

Van Nistelrooy kitul käimist aga omaks ei võtnud ning posititas sotsiaalmeediasse omapoolse vastulause: «Need Capello väited ei vasta tõele. See meeskond näitas kogu aeg üles täielikku professionaalsust. Iga viimne kui mees töötas südamega ning käitus kogu aeg väärikalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles