Norralastele peavalu valmistanud Soome parim murdmaasuusataja sai kurva uudise

Postimees Sport
Copy
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Foto: Kimmo Brandt/Epa

Soome parima murdmaasuusataja Iivo Niskaneni ja tema pikaaegse isikliku määrdemehe Mika Venäläineni koostöö on lõppenud, vahendab Soome Rahvusringhääling.

Määrdemees lahkus pärast lõppenud hooaega ametist, et hakata tööle Kuopio spordirajatiste pealikuna. Niskaneni jaoks polnud Venäläineni otsus üllatav ning ta peab mehe otsust teistele jahimaadele siirduda asjade normaalseks käiguks.

Niskanen ütles, et ta tundis juba tänavu jaanuaris, et võib-olla pole Venäläinen koostöö pikendamisest huvitatud. «Mika on mulle alati olnud lähedane inimene ning ta on minu karjääriga tihedalt seotud,» ütles sportlane.

28-aastane Niskanen ei tea veel, kellest saab tema järgmine määrdemees. Soome alaliidu sõnul peaks see inimene selguma käesoleval nädalal.

Oulust pärit Niskanen oli tänavu koos venelase Aleksandr Bolšunoviga norralaste jaoks kõige suuremaks nuhtluseks. Kui Bolšunov võitis MK-sarja, siis Niskanen oli nelja norralase järel kuues, kuid oli klassikasõitudes pidevalt esirinnas ning võitis ka kaks MK-etappi.

Niskanen on tuntud küll klassikaspetsialistina, kuid möödunud hooajal näitas ta vabatehnikasõidus arengut. Tema auhinnakapis on kaks olümpiakulda (klassikatehnikas sõidetud sprinditeade Sotšis ja klassikamaraton Pyeongchangis) ja üks maailmameistritiitel (2017. aasta 15 km eraldistart klassikas). MMidelt on tal veel kaks pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles