Rootsi hokimängija osales 580 NHLi matšis, kuid ei mäleta neist ühtegi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Andreas Lilja
Andreas Lilja Foto: David Zalubowski/AP

Endisel Rootsi hokimängijal Andreas Liljal (44) on selja taga 580 NHLi mängu, kuid mäluprobleemi tõttu ei mäleta ta neist mitte ühtegi. Isegi mitte 2008. aasta Stanley karika võitu.

Lilja esindas NHL-i karjääri jooksul erinevaid klubisid, kuid kõige edukamaks kujunes periood Detroit Red Wingsis, kus ta võitis hooajal 2007/08 Stanley karika. Pärast NHLis veedetud aastaid siirdus ta mängima kodumaale, kus lõpetas 2015. aastal karjääri.

«Kahjuks ei mäleta ma oma karjäärist midagi. Kõik on kadunud. Mäletan vaid seda, mida olen hiljem videost vaadanud,» ütles ta intervjuus Expressenile.

Lisaks esineb tal lühiajalisi mälukaotusi, mis tekitab igapäevaelus probleeme. Näiteks on ta unustanud lapsed koolist koju tuua. «Muidugi ajab see mind endast välja. Samas olen õppinud sellega elama. See ei ole nii suur probleem,» rääkis ta.

Rootslase mälule sai saatuslikuks 2009. aastal NHLi jääl toimunud kaklus Nashville Predatorsi mängija Shea Weberiga, mille tagajärjel põrutas Lilja pead. Karjääri jooksul diagnoositi tal peapõrutus suisa seitsmel korral. Lisaks mäluprobleemidele tuleb Liljal elada sagedaste peavaludega.

Praegu töötab 44-aastane rootslane Malmö hokimeeskonna abitreenerina. «Mulle meeldib vanade meeskonnakaaslastega rääkida, aga probleem on selles, et ma ei mäleta midagi. Ma ei mäleta ühestki matšist midagi,» tõdes ta veelkord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles