Hispaania kohtunik: 90 protsenti vilemeestest toetab Madridi Reali, ülejäänud kümme Barcelonat

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Barcelona ja Madridi Reali vaheline jalgpallimatš 2019. aasta detsembris.
Barcelona ja Madridi Reali vaheline jalgpallimatš 2019. aasta detsembris. Foto: JOSE JORDAN/AFP

Endine Hispaania jalgpallikohtunik Eduardo Iturralde Gonzalez ütles, et 90 protsenti kodumaa kohtunikest hoiab pöialt Madridi Realile, ülejäänud kümme protsenti Barcelonale.

«Umbes 90 protsenti kohtunikest toetab Madridi Reali ning kümme portsenti Barcelonat. Meeldigu see Barcelona fännidele või mitte, kuid kui välja jätta Kataloonia, hoiab 70 protsenti hispaanlastest pöialt Madridi Realile,» ütles Iturralde ESPNi vahendusel.

Vanasti olevat toetus veelgi rohkem Madridi Reali kaldu olnud, kuid Pep Guardiola ajastul suutis Barcelona vahet vähendada. «Isiklikult ei lähe mulle kumbki meeskond korda. Olen Bilbao Athleticu toetaja ja seda teavad kõik.»

Iturralde vilistas karjääri jooksul peaaegu 300 kõrgliiga kohtumist. Vilemehe karjääri lõpetas ta 2012. aastal.

Hispaania jalgpallis on suhteliselt tavapärane, et nii Barcelona kui Madridi Real kritiseerivad vilemehi. Näiteks esitas Barcelona Hispaania jalgpalliliitu kaebuse, sest nende kasuks ei vilistatud Real Sociedadi vastu 2:2 viigiga lõppenud mängus penaltit. Detsembris Hispaania karikavõistluste kaotuse järel Bilbao Athleticule said kohtunikud jällegi andmata jäetud penalti eest kriitikat.

Sama käitumismuster on tuttav ka Madridi Realile. Aasta alguses kritiseeris meeskonna kapten Sergio Ramos vilemeest Alejandro Hernandezit halva partii eest kohtumises Levantega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles