Video ⟩ Äsja meistriliigasse tõusnud Legion sepistas üllatusvõidu (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tallinna Legioni mängumees Maksim Lipin.
Tallinna Legioni mängumees Maksim Lipin. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpalli Premium liigas kohtusid omavahel Nõmme Kalju ja Tallinna Legion. Hiiu kunstmurustaadionil toimunud lahingust väljus üllatuslikult 2:1 võiduga külalismeeskond Legion, mis oli ka klubi ajaloo esimeseks võiduks Eesti meistriliigas.

Kalju jaoks algas kohtumine üsna täbaralt, sest juba 21. minutil jäädi väljakul vähemusse. Kohtunik Joonas Jaanovits näitas otse punast kaarti Kalju ukrainlasest leegionärile Vladyslav Khomutovile, kes väga ohtlikult sõitis keskväljal jalgpalliputsa korkidega vastasele sisse. 

Legion haaras kohe võimalusest kinni ja asus kohtumist 34. minutil juhtima. Kalju keskväljamehe Amir Natcho eksimuse kasutas ära Marek Šatov, kes meisterlikult mängis üks ühele olukorras üle Kalju väravavahi Marko Meeritsa.

Nii esimese poolaja viimastel minutitel kui ka teisel poolajal oli üritavamaks pooleks Kalju, kes jahtis innukalt viigiväravat. Ohtlikumad olukorrad tekkisid just eksinud Natcho jalast, kelle pealelööke pidi oskuslikult 40-aastane Pavel Londak tõrjuma. 

Kuigi Kalju jõudis viigile üsna lähedale, siis lõppsõna jäi ikkagi Legionile. 80. minutil suurendas Legioni eduseisu keskkaitsja Artjom Artjunin, kes postist tagasipõrkunud palli väravasse toimetas.

Kalju suutis veel mängu elevust tuua, sest 85. minutil sai tabamuse kirja Sander Puri. Enamaks kodumeeskond sel korral võimeline ei olnud ja tuli tunnistada tänavu esmakordselt meistrisarja kerkinud Legioni 2:1 paremust.

 

Premium liiga tabeliseis.

Teises tänases mängus alistas Paide Linnameeskond koduväljakul 2:0 Kuressaare. Kohtumise väravad lõid Siim Luts ja Edrisa Lubega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles