Vormelipiloot kasutas e-võidusõidul «dopingut»

Postimees Sport
Copy
Audi Formula E sõitja Daniel Abt.
Audi Formula E sõitja Daniel Abt. Foto: Jan Huebner/Frick/imago images / Jan Huebner

Dopinguks peetakse keemilisi aineid, mida tarvitades saavad sportlased konkurentide ees eelise või mida manustades maskeeritakse dopingu tegemist. Olgu, elektrivormelisarja Formula E sõitja Daniel Abt ei kasutanud ühel e-võidusõidul osalemiseks aineid, küll aga professionaalset e-võidusõitjat.

Formula E-s Audi tehasetiimi esindav sakslane osales elektrivormelisarja e-võidusõidu viiendal etapil ning sai kolmanda koha. Hiljem selgus, et simulaatori taga ei keeranud rooli Abt, vaid Lorenz Hörzing.

Ausa mängu põhimõtte eiramises süüdistati Abti kohe pärast võidusõitu. Endine F1-piloot ja praegu Mercedese elektrivormeliga kihutav Stoffel Vandoorne oli veendunud, et sakslane polnud rooli taga.

Täna andis Formula E teada, et Abt on nende e-võidusõitudest diskvalifitseeritud. Sama saatus tabas ka 18-aastast Hörzingut. Lisaks peab Audi piloot tegema 10 000-eurose annetuse vabalt valitud heategevusorganisatsioonile.

Abt tunnistas viga ning märkis, et ta ei võtnud e-võidusõitu tõsiselt, ehkki oleks pidanud seda tegema. «Ma ei tahtnud halba teha,» kostis 27-aastane pedaalitallaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles