Tänaku karm hinnang simulaatoritele: see pole päris see

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Valitseval autoralli maailmameistril Ott Tänakul õnnestus eelmise nädala lõpus veidi oma kihutamisnälga kustutada, kui ta testis Lõuna-Eesti teedel Hyundai i20 R5 masinat. Vahepeal üritas eestlane sõiduisu rahuldada ka simulaatoril, kuid see polnud tema sõnul päris see. 

«Olen rallit nii väga igatsenud, et investeerisin vahepeal isegi simulaatorisse,» sõnas Tänak usutluses Autospordile. «Olen seda paaril korral kasutanud, kuid see ei ole ikka päris sama asi. Miski ei asenda kiivri pähe panemisega saabuvat ärevust ja rallidega kaasnevat võistluspõnevust.»

Autoralli MM-sari on alates märtsi keskpaigast, mil sõideti Mehhiko osavõistlus, olnud pausil. Tänak hoiab pärast kolme võidukihutamist üldarvestuses 38 punktiga viiendat positsiooni. MM-sarja liider on kuuekordne ilmameister Sebastien Ogier (62), kellele järgnevad Elfyn Evans (54), Thierry Neuville (42) ja Kalle Rovanperä (40). 

Millal WRC-sari taas jätkub, pole veel teada. Esimese võidukihutamisena on kalendris kirjas küll 6.-9. augustini toimuv Soome ralli, kuid Jyväskylä teedel toimuv osavõistlus võidakse koroonaviiruse tõttu samamoodi edasi lükata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles