Tänak: MM-sari peab naasma nii pea kui võimalik

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak utsitas WRC-isasid, et need lükkaksid tänavusele hooajale hoo sisse esimesel võimalusel, et innustada nende riikide inimesi, mida sari tänavu veel külastaks.

WRC-masinad kihutasid viimati märtsi keskpaigas, mil toimus Mehhiko ralli. Pärast seda toimuma pidanud Argentina ralli lükati koroonapandeemia tõttu edasi, nagu ka Sardiinia osavõistlus. Portugali ja Keenia ralli tuli viirushaiguse tõttu sootuks ära jätta, mistõttu naasevad sõitjad ralliradadele kõige paremal juhul augusti alguses, mil sõidetakse Soome ralli. 

Rahvusvahelise autoliidu rallidirektor Yves Matton sõnas kuu alguses, et tänavu tuleks maailmameistri selgitamiseks maha saada veel vähemalt nelja ralliga, kuid Tänak tahaks meelsasti tänavu näha rohkem võidukihutamisi. 

«Usun, et on palju aspekte, mida tuleks praegu läbi arutada,» sõnas ta usutluses DirtFishile. «Kui on turvaline ralliga maha saada, siis mõistagi tuleks seda ka teha. Praegu kannatavad ju kõik: need, kes tegelevad ettevalmistustöödega, logistikaga ja mõistagi kohapealsed inimesed. Küsimus pole ainult spordis, vaid meeles tuleb pidada ka neid inimesi, kes rallipaikades töötavad ja nii igapäevast leiba lauale toovad.»

«Kui asjad on taas normaalsuse suunas tiksumas ning olukord on kõigi jaoks turvaline, siis ma ei näe ausalt öeldes ühtegi põhjust, miks MM-sari ei võiks naasta,» leidis MM-sarjas praegu viiendat kohta hoidev saarlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles