Paljude eestlaste lemmiku Žalgirise eelarvest haihtub kolmandik

Toimetas Ville Arike
Copy
Šarunas Jasikevicius.
Šarunas Jasikevicius. Foto: Tairo Lutter

Ehkki Kaunase Žalgirise korvpalliklubi oli Euroliiga hooaja jätkumise poolt ja pakkus otsustava faasi mängudeks enda areeni, otsustas liiga eile hooaja lõpetada ja neist mängudest jääb Leedu esiklubile tulu tulemata. Järgmisele hooajale minnakse vastu kõvasti kärbitud tiibadega.

Viimastel aastatel Euroliigas sitke keskmiku rollis olnud Žalgiris oli järjekindla ja mitmekülgse töö abil eelarvet tasapisi suurendanud ja lõppenud hooajaks jõudnud umbes 12 miljoni euroni. Klubi presidendi Paulius Motiejunase sõnul langeb eelarve umbes 30 protsendi võrra.

Portaali 15min.lt hinnangul võib langus olla veelgi suurem ja järgmise hooaja lõplik eelarve jääda 7-8 miljoni euro vahele.

See tähendab suuri muutusi ka mängijate koosseisus. Kindlasti ei jätka üks kahest võõrleegionärist eesliinimängijast, Zach LeDay või Jock Landale. Tõenäoline on tiimi kalleima mängija LeDay lahkumine. Nii tema kui ka leedulasest äär Edgaras Ulanovas teenisid 550 000 eurot.

Landale lahkuks ilmselt vaid NBAst pakkumise saamisel, sest mujale Euroopasse siirdumisel tuleks kosilasel tasuda kopsakas valuraha - 300 000 eurot. Mehe hooajapalk on portaali andmetel 400 000. Teiseks tsentriks peaks tema kõrvale jääma leedulane Martinas Geben, kes viimati sai Euroliigas keskmiselt 8 minutit mänguaega.

Ulanovas jääb Leetu vaid juhul, kui ükski teine Euroliiga klubi tema vastu huvi üles ei näita. Mullu suvel oli ta lähedal Milano Armanisse siirdumisel.

Portaali hinnangul lahkub meeskonnast vabaagendiks saanud snaiper Arturas Milaknis. Väljast tuntakse huvi Marius Grigonise vastu, kel lepingut järel veel kaks aastat. Lahkuda võivad ka mängijuhid Lukas Lekavicius ja Thomas Walkup.

Küll aga peaks peatreenerina jätkama viimaste aastate ühe võitluslikuma tiimi sümboliks saanud peatreener Šarunas Jasikevicius. Saab näha, mida suudab ta uues olukorras välja võluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles