NHL esitas revolutsioonilise plaani koroonakriisist väljumiseks

Postimees Sport
Copy
Tomas Tatar skoori tegemas.
Tomas Tatar skoori tegemas. Foto: Graham Hughes/The Canadian Press/PA Images

​Maailma tugevaim hokiliiga NHL pani paika koroonakriisist väljumise strateegia: play-off 'id peetakse ära 24 meeskonnaga ning mängud toimuvad vaid kahes linnas.

Esitatud kava järgi saavad hooaja lõpuni mängida 12 paremat meeskonda mõlemast konverentsist. Pooleli jäänud põhiturniiri enam lõpuni ei mängita ning edasipääsejad määrati liiga seiskumise hetkel valitsenud tabeliseisu põhjal.

Kui tavaliselt kvalifitseerub play-off'i 8 meeskonda, siis nüüd antakse võimalus 12 klubile. See annab variandi ka neile, kes olid napilt play-off'i ukse taga, kuid omanuks alles jäänud mängudes võimalust edasipääsu eest võidelda.  

Play-off 'ide korraldamiseks valitakse nii ida- kui läänekonverentsis välja üks linn, kus kõik tulevased mängud läbi viiakse. Kohtumiste toimumispaiku pole veel välja kuulutatud, kuid kandidaatidena on end üles andnud Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis, Pittsburgh, Toronto ja Vancouver. Otsus finaalturniiri võõrustavate linnade kohta tuleb liiga komissari Gary Bettmani sõnul 3–4 nädala jooksul. 

Välja kuulutatud formaat näeb ette, et mõlema konverentsi neli põhiturniiri paremat meeskonda pääseksid otse play-off' ide teise ringi. Mõlemas konverentsis kohtadel 5–12 paiknenud klubid peavad omavahel ära esimese ringi mängud, et selgitada kaheksa järgmisesse vooru pääsejat.

Bettmani sõnul võiks esimese kahe play-off' i vooru pidamine võtta natuke üle kuu aja ning finaalmängud võivad lükkuda ka sügisesse.

Uudne formaat tähendab, et põhiturniiri seitsme tagumise meeskonna jaoks on aga hooaeg enneaegselt lõppenud. 

Täpseid kuupäevi veel paika pole pandud, treeningutega loodetakse alustada juunikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles