Inglismaa kõrgliigas astuti järgmine samm jätkamise suunas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Inglismaa kõrgliiga tabeliliidri Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.
Inglismaa kõrgliiga tabeliliidri Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. Foto: CARL RECINE/Action Images via Reuters

Inglismaa kõrgliigaklubid hääletasid üksmeelselt treeningute järgmisele tasemele viimisest. Nüüd lubatakse mängijatel ka üksteisega kontakti astuda, kuid seda ainult mängulistes olukordades.

Klubid jätkavad treeninguid limiteeritud gruppides, kuid nüüd võivad nad olukordi harjutades ka kontakti luua. Ebavajalikke kokkupuuteid tuleks siiski endiselt vältida. Mängimisega ja ka ühistreeningutega alustatakse, kui olukord on piisavalt ohutu. 

Premier liiga mängijatel nii nagu kogu personalil tuleb kaks korda nädalas läbida koroonaviiruse testimine, sest ainult nõnda saab olla kindel, et tehakse ohutult tööd. Pärast 1744 testi on teada, et koroonaviirusesse nakatumiste arv püsib endiselt kaheksa juures ja järgmised tulemused saabuvad juba 28. mail. 

Inglismaal ollakse hetkel taasalustamise projekti teise sammu juures ning kolmas käik peaks olema juba normaalse treeningu juurde naasmine. Seda, millal nõnda kaugele jõutakse on hetkel keeruline ennustada, kuid esialgu loodetakse hooaega jätkata juuni keskpaigas.

Saareriigis jäi jalgpallihooaeg seisma 13. märtsil, kui koroonaviirus tõsisemaid pöördeid Euroopas võttis. Hetkel on veel selguseta, kuidas uuesti pall mängu lükatakse. Laual on erinevaid variante, üheks näiteks ka mängimine ühes kindlas piirkonnas, kuid selgus peaks saabuma lähinädalatel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles