Latvala pole lootust kaotanud: järgmise generatsiooni auto sobiks minu sõidustiiliga hästi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

35-aastane Soome rallipiloot Jari-Matti Latvala pole maha matnud unistust teenida leping mõnes rallimeeskonnas.

209 WRC ralliga kõigi aegade kogenuim piloot andis intervjuu Saksamaa portaalile Rallye, kus rääkis ka oma tulevikuväljavaadetest. Mullu Toyotas sõitnud, ent uut lepingut mitte teeninud Latvala viis sujuvalt jutu 2022. aasta peale, mil WRC sarjas sõidetakse uue generatsiooni autodega.

«Olen 2022. aasta regulatsioonide suhtes põnevil. Nende autodega on raskem sõita ja see peaks minu sõidustiilile hästi sobima,» spekuleeris Latvala. Ta lisas, et 35 pole rallisõitja mõttes veel mingi vanus ning tema hinnangul kannataks sõita kuni 40. eluaastani.

Seega tunneb Latvala, et temas on järel veel mitu head rallisõitja aastat. Et neid kiiruskatsetel ka realiseerida, tuleks tal end tagasi MM-sarja murda. Üks võimalus on seda teha Soome MM-rallil, kus Latvala teeb erasõitjana kaasa Toyota WRC autoga.

Samas pole augusti alguseks planeeritud Soome MM-etapi saatus sugugi kindel. Latvala teab seda hästi, sest tunneb korraldajaid isiklikult. Teiste seas on Soome etapi organiseerimisega seotud tema endine kaardilugeja Miikka Anttila.

«Kuni juuli lõpuni võib Soomes korraldada kuni 500 inimesega üritusi. Ralli korraldajad ootavad juuni keskpaigaks selget sõnumit piirangute leevenemisest, kauem nad oodata ei saa, sest muidu läheks kõik liiga kalliks ja ralli tuleks ära jätta,» ütles Latvala.

Mis saab aga juhul, kui Soome valitsus ei tee õigeks ajaks otsust ning korraldajad on sunnitud etapi ära jätma? «Kui Soomet ei juhtu, siis loodan, et saan ühe etapi järelejäänutest ikkagi kaasa sõita.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles