Raske sõltuvus maksis jalgpallikoondislasele töökoha: ta võttis klubi trahvikassast raha

Henry Lääne
Copy
Vegard Forren (vasakul).
Vegard Forren (vasakul). Foto: Bela Szandelszky/AP

33 korda Norra jalgpallikoondist esindanud ja Eestigi vastu mänginud Vegard Forren vaevleb hasartmängusõltuvuse küüsis. Olukord on läinud nõnda hulluks, et keskkaitsja tunnistas: olen kasutanud leivaisa trahvikassat mänguvõlgade tasumiseks.

Forren kuulub veel viimaseid päevi Norra kõrgliigaklubi Molde hingekirja, kuid eile andis võistkond teada, et palluri leping lõpeb maikuuga. Põhjuseks just trahvikassast raha võtmine võlgade tarbeks.

32-aastane kaitsja tuli sõltuvusega päevavalgele telekanalile TV2 antud usutluses. «Mul on olnud probleeme alates ajast, mil hakkasin ise raha teenima. Tegemist on haigusega, mida mul on raske tunnistada,» ütles Forren.

Väljaande Romsdal Budstikkega vesteldes lisas jalgpallur, et on Molde trahvikassast – kuhu koguneb raha näiteks, kui keegi jääb treeningutele hiljaks – võtnud viimased kaks aastat ja teinud seda pidevalt. Üldjuhul läheb trahvikassasse kogunenud summa heategevuseks või tiimi ühisüritusteks.

Samas toonitas Forren, et ta pole raha kunagi varastanud, vaid laenanud. «Olen võla tagasi maksnud, kuid siis jälle uuesti raha võtnud,» tunnistas ta.

Norra koondise eest ka ühe värava löönud Forren on profikarjääris lisaks Moledele esindanud Inglismaa tiime Southamptonit ja Brightonit. Ta on kolmekordne Norra meister ja kahekordne karikavõitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles