Tänak paneb autospordiliidu rallile õla alla, võistluse nimisponsoriks saab DirtFish (1)

Henry Lääne
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja võivad suvel tuhiseda Lõuna-Eesti teedel.  FOTO: Alfredo Estrella / afp / Scanpix
Ott Tänak ja Martin Järveoja võivad suvel tuhiseda Lõuna-Eesti teedel. FOTO: Alfredo Estrella / afp / Scanpix Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Suve keskpaigas Eestis kõrgetasemelise ralli korraldamisest unistav Eesti Autospordiliit (EAL) sai endale väärt toetajad, kui oma õla panevad võidukihutamisele alla ka valitsev maailmameister Ott Tänak ja ralliportaal DirtFish. 

Ralli, mille keskuseks on Otepää ja mis viiakse läbi Lõuna-Eesti kiiretel ja kuulsatel kruusateedel, saab olema Euroopa esimeseks kõrgetasemeliseks autospordi võistluseks pärast ülemaailmset koroonaviiruse levikust põhjustatud haiguspuhangut. Ürituse toimumise kuupäevaks on planeeritud 24. - 25. juuli, kuid sõltuvalt olukorrast on varukuupäevadeks märgitud 7. - 8. august, kirjutatakse pressiteates.

Korraldustiim on tihedas suhtluses vastavate organisatsioonidega, et olla kursis viimaste koroonaviirusest tingitud suuniste ja seadusandlusega, olles samal ajal ka pidevas kontaktis Eesti Autospordi Liiduga, et tagada ka kõikide spordiga seotud protokollide ja protseduuride vastavus kehtivatele koroonaviirusest tingitud piirangutele ja nõuetele.

Ürituse nimisponsoriks ja ametlikus meediapartneriks on Seattle'is paiknev rallikooli ja mainekat autospordi portaali dirtfish.com haldav ettevõte DirtFish. Lõuna-Eestis toimuv tipptasemel sündmus on neile esimeseks rallialaseks koostööprojektiks väljaspool Ameerika Ühendriike.

DirtFishi omanik Steve Rimmer ütles, et koroonaviirus on mõjutanud ja jätkab paljude inimeste mõjutamist üle kogu maailma. «Kui me esimest korda korraldajatega ürituse toetamisega seotud teemadel suhtlesime, soovisime olla kindlad, et kogu fookus on eelkõige turvalisusel ja COVID-iga seotud riskid on viidud miinimumini. Me teame, et Eesti Autospordi Liidul on olemas võimekus ja pädevus korraldada tipptasemel rallisid, kuid võitlus viirusega on midagi uut meile kõigile.»

Rimmeri sõnul on see heaks võimaluseks osaleda ralli korraldustoimingutes ja aidata kaasa spordi arengule koroonaviiruse järgses ajas. «Rally DirtFishi korralduse tase ja korraldajate suur rõhk detailidele on senimaani olnud kõikehõlmav. Iga väiksemgi spordiga seotud aspekt on hoolikalt läbi mõeldud, arutatud ja vastavalt vajadusele muudetud, et üritus vastaks kõigile nõuetele, mis ühiskonnas praegusel ajal kehtestatud on,» jätkas ta.

«Lisaks kõigele eelnevale, on Rally DirtFishi eesmärgiks tuua fännide nägudele taas naeratus. Loomulikult saab tänu piirangutele olema pealtvaatajate arv limiteeritud, kuid samas ei pea ka ülejäänud rallisõbrad muret tundma, sest meil on olemas plaan, kuidas tuua see kõikide huvilisteni üle maailma. Need plaanid avalikustatakse juba järgmistel nädalatel.»

Hiljuti ralliauto rooli naasnud Tänak on enam kui õnnelik, et saab olla toeks Rally DirtFishi korraldamisel. «Viimased paar kuud on olnud uskumatult veidrad. Me oleme näinud üle kogu maailma, kuidas inimesed on pidanud tegema väga suuri muudatusi oma igapäeva elus ja toimetamistes. Nii pikk järjestikune kodusolemise aeg on olnud mulle kindlasti midagi uut, aga samas ka hea võimalus, et oma pere lähemalt tundma õppida, kuid nüüd on aeg hakata pidama plaani, kuidas tagasi töiseks minna.»

Tänaku hinnangul tuleb WRCga seotud plaane ja tegemisi ilmselt veel oodata, kuid see, et on tekkinud võimalus korraldada Eestis sellise tasemega ralli, on samal ajal väga hea ja tähtis kogu autospordi kogukonnale. «Rallile on siinmail väga suur toetus ja seetõttu soovingi koostöös DirtFishiga olla abiks nii kuis vähegi võimalik. Meil on väga pühendunud korraldustiim ja nad teevad tõsist tööd, et tuua rallifännide igapäeva ellu põnevust,» kiitis Tänak. «Üks asi on kindel: mina olen igal juhul kohal ja loodetavasti leian ka midagi huvitavat, millega seal sõita.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles