Henry Lääne kolumn. 55 sendiga Juventuse nanoosanikuks

Henry Lääne
Copy
Tänu Cristiano Ronaldole on Torino Juventuse aktsia vutimaailmas kulda väärt.
Tänu Cristiano Ronaldole on Torino Juventuse aktsia vutimaailmas kulda väärt. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Ma pole küll majandushuviline, kuid lause, et heas kriisis ei tasu investeerimata jätta, on jõudnud isegi minu kõrvu. Kui nii mõnigi tuttav ostis eriolukorra ajal kolinal kukkunud Tallinki aktsiaid, jäi minu silm pidama hoopis maailma suurte jalgpalliklubide peal. Mõte, et mind võiks vähem kui ühe euro eest kutsuda Torino Juventuse osanikuks, kõlas lihtsalt sedavõrd magusalt!

Olgu kaitseinglid tänatud, et koroonakriisi ajal polnud mul ega elukaaslasel töökaotust karta. Olime küll kolinud uude korterisse ning järgmised 27 aastat ja üheksa kuud oleme pangaorjad, kuid õnneks oli pere-eelarves ülejääk, mille kasutamine ei tundunud olukorda peas veeretades aga kuidagi mõistlik. Pealegi, saatuse karm hoop ja töötukassas arvele võtmine ei näinud utoopiana.

Märtsis puhtalt sportlikust huvist aktsiaturge vaadates torkasid silma nii mõnedki potentsiaalsed diilid. Kui 21. veebruaril avastati Itaalias esimene koroonahaige, oli saapamaa klubivuti au ja uhkuse Juventuse ühe aktsia ostmiseks vaja välja käia 1,14 eurot. 12. märtsiks oli hind langenud 55 sendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles