Wierer tunnistas, et oli lähedal karjääri lõpetamisele

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Dorothea Wierer.
Dorothea Wierer. Foto: LM/Marco Todaro / IPA/SIPA/LM/Marco Todaro / IPA/SIPA

Itaalia laskesuusataja Dorothea Wierer tunnistas, et mõtles karjääri lõpetamisele, kuid pandeemia muutis tema meelt.

30-aastane Wierer on laskesuusatamise kuumim nimi. Tänavuselt MMilt võitis ta kaks kulda ja kaks hõbedat ning MK-sarjas kaitses mullust esikohta. Ta on laskesuusataja, kes annab kõige rohkem intervjuusid ning kellel on kõige paremad sponsorlepingud.

Paraku on sellel oma hind. Igal kevadel tuleb tal osaleda rohketel koosolekutel toetajatega. «Olen kevaditi alati väga väsinud. Eelmisel aastal kulus kogu aprillikuu erinevate kohtumiste peale. Mul polnud aega isegi korralikult toituda,» rääkis ta NRK-le.

Ta mäletab ühte treeninglaagrit, mille ajal pidi Milanos intervjuu andma. Kui ta laagripaika tagasi jõudis, oli kell 3 öösel. Järgmisel hommikul tuli kell 8 juba trennis olla. «Tundsin, et muutun masinaks ning mul pole üldse aega puhkamiseks.»

Pandeemia tõttu on tänavune kevad olnud hoopis teistsugune. Tal on olnud aega iseendale, mistõttu heitis ta peast ka loobumismõtted. Küsimusele, kas koroona pikendas tema karjääri, vastas Wierer: «Jah, mul oli palju aega sellele mõelda.»

Itaallanna ei oska veel täpselt öelda, kui kaua kavatseb relvaga suusatada, kuid 2022. aasta Pekingi olümpia tundub tõenäolisem kui varasemalt. «Ma loodan, aga seda ei tea kunagi. Kuid jah, ma arvan, et minu viimane eesmärk on olümpia. Sinnani on veel kaks aastat minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles