Tänak ja Rovanperä on rallisimulaatorite osas ühel meelel

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRT

Autoralli maailmameister Ott Tänak ja Soome rallitalent Kalle Rovanperä on ühel nõul. Kõiksugused rallisimulaatorid võivad olla küll toredad, kuid pärisrallit need kuidagi ei asenda. 

«Olen rallit nii väga igatsenud, et investeerisin vahepeal isegi simulaatorisse,» sõnas Tänak hiljutises usutluses Autospordile. «Olen seda paaril korral kasutanud, kuid see ei ole ikka päris sama asi. Miski ei asenda kiivri pähe panemisega saabuvat ärevust ja rallidega kaasnevat võistluspõnevust.»

Nooremat põlvkonda esindav Rovanperä on maailmameistriga samal arvamusel. «Rallisimulaatorid pole väga tõetruud,» sõnas ta, ent lisas, et ringraja puhul on olukord vähe teine. «Ringrajasimulaatorid on palju autentsemad. Näeme praegugi iRacing sarjades ju väga palju professionaale.»

Ka Rovanperä on virtuaalautodroomil kätt proovinud, kuid suurema eduta.

Küll on soomlane edukas olnud päriselus - esimest aastat WRC-masinaga kihutav Rovanperä tõusis tänavu Rootsi rallil poodiumile ja hoiab pärast kolme MM-etappi sarja üldarvestuses 40 punktiga neljandat kohta. Vahetult tema selja tagant võib leida Tänaku (38 punkti), MM-sarja liider on Sebastien Ogier 62 punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles