Ronaldo enda poolt järgmiseks superstaariks tituleeritud pallur lõpetas narkokaubitsejana

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: Reuters/ScanPix

2003. aastal, kui Cristiano Ronaldo oli alles oma jalgpalluritee alguses, sõnas portugallane, et ta on küll hea, kuid tema talent jääb (noorte)koondisekaaslase Fabio Paimi varju. 

«Kui arvate, et mina olen hea, siis ainult oodake, kuniks näete Fabio Paimi,» oli portugallase toonane lause. Paim oli Ronaldost kolm aastat noorem ning kuulus toona Lissaboni Sportingu noorteakadeemiasse. Teismeliseeas käisid teda teiste seas skautimas näiteks FC Barcelona, Manchester United ja Madridi Real. 

Vutiagent Jorge Mendesi soovitusel liitus ta 19-aastaselt laenulepingu alusel Londoni Chelseaga. Paljud ootasid, et portugallane murrab kohe esindusmeeskonda, kuid nii ei läinud. Neljakuise perioodi jooksul ei õnnestunud tal isegi reservides õieti löögile saada.

Ehk oodatud läbimurre jäi tulemata ning Paim kehastus rännumeheks. Karjääri jooksul jõudis ta pallida Hiinas, Angolas, Maltas, Leedus, Luksemburgis, Kataris ja Brasiilias, enne kui otsaga uuesti kodumaale jõudis. Tema viimased vutiandmed pärinevad hooajast 2017-18, mil pallur kuulus Leixoese ridadesse. 

Pärast seda on ta uudisekünnise ületanud ainult halvas mõttes. Eelmisel aastal raporteeris Portugali meedia, et Paim peeti kinni kahtlustatuna narkokaubanduses. Politsei leidis läbiotsimise käigus tema majast 12 grammi kokaiini ning võttis noormehe ka vahi alla, kuid lõpuks lasti ta uurimise käigus tehtud vea tõttu vabadusse. 

2017. aastal Brasiilia väljaandele Globo antud intervjuus puudutas Paim põgusalt ka enda karjääri. «Ühel hetkel olin ma tõesti Cristiano Ronaldost võimekam. Ma olin oskustelt temaga sama hea, kuid mul polnud seda, mis temal: jõudu ja kirge saada parimaks. Teda õnnistati suurepärase tööeetikaga, mind mitte,» sõnas Paim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles