Robin «ropz» Kool jõudis heategevuslikul turniiril finaali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Robin Kool Aasia lahtiste meistrivõistluste võidutrofeega.
Robin Kool Aasia lahtiste meistrivõistluste võidutrofeega. Foto: HLTV.org

Eesti üks paremaid e-sportlasi Robin «ropz» Kool jõudis oma meeskonna Mousesportsiga heategevuslikul turniiril Games Without Borders finaali, kus tuli aga tunnistada Na'Vi 3:2 paremust. 

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) arvutimängu poolfinaalis oli Mousesports tulemusega 2:1 üle OG-st. Teises poolfinaalis sai Na'Vi sama tulemusega jagu FaZe Clanist.

Finaalmatš peeti põhimõttel viiest parem ning seal pani Na'Vi oma paremuse 3:2 maksma. 

Gamers Without Borders on suur e-spordi turniir, kus lisaks CS:GO-le võisteldakse ka Dota 2-s, Fortnite'is, PlayersUnknown's Battlegroundsis (PUBG) ja Rainboy Six Siege'is.

Tiimide auhinnarahad ja vaatajate annetused lähevad erinevatel organisatsioonide nagu UNICEF-i, DirectReliefi ja Internatinal Medical Corpsiga koroonaviiruse vastu võitlemiseks.

Summad pole sealjuures väikesed, näiteks CS:GO Euroopa turniiri auhinnafond on 1,75 miljonit USA dollarit, millest 750 000 kuulub võitja valitud heategevusorganisatsioonile. Na'Vi annetaski oma summa UNICEF-ile, Mousesportsi väljavalituks osutus Rahvusvaheline Telekommunikatsiooni Liit (ITU)

Robin «ropz» Kooli tegemistest saab lähemalt lugeda Postimehe hiljutisest persooniloost

«​Counter-Strike: Global Offensive» ehk «CS:GO»

Internetipõhine meeskondlik esimese isiku tulistamismäng. Ühes mängus osaleb kaks meeskonda – terroristid ja eriüksuslased –, kelle eesmärk on võita vajalik arv ringe.

Võitmiseks tuleb kas vastane elimineerida või täita mängukaardi lisaülesanne. Lisaülesandeks on terroristidel määratud kohas pommi õhkimine ja sellest lähtudes tuleb eriüksuslastel kas vältida pommi paigaldamist või see piiratud aja jooksul kahjutuks teha.

Enamasti mängitakse seda mängu sõpradega lihtsalt hobina ja ajaviiteks. Veel mõni aasta tagasi tegeles ka Robin Kool sellega üksnes huvist. «Lihtsalt mängimisest ma enam lõbu ei tunne, eriti võrreldes ajaga, kui sõpradega lihtsalt videomänge mängisime. Nüüd naudin võistlushimu ja viimseni lihvitud taktikalisi käike,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles