Fotod ⟩ Purupurjus Schumacher kukkus tiitlipeo käigus läbi akna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: Imago Sport / Scanpix

Seitsmekordsest vormel 1 maailmameistrist Michael Schumacherist rääkides kasutatakse enamasti sõnu nagu kalkuleeriv, halastamatu ja võidujanuline. Ent nagu nii mõnedki kuningliku sarjaga lähedalt seotud inimesed teavad meenutada, oskas sakslane ka vägagi edukalt pidutseda. Mõistagi alles siis, kui selleks põhjust oli. 

Näiteks oli tähistamiseks põhjust 2003. aasta lõpus, kui Ferrari leeris kihutanud Schumacher napsas maailmameistritiitli endale kahepunktilise eduga Kimi Räikköneni ees (McLaren).

Vormelisõber Jason Rodgers paiskas sel nädalal internetiavarustesse retrofotod, millelt on näha, et tähistamine läks korralikult üle käte. 

Kuna Jaapani Suzuka ringraja lähedal häid peopaiku polnud, korgiti šampused lahti Toyota võistkonna ruumides.

«Alkoholi tuli hankida laoruumidest, kuna mujalt seda ei saanud. Peol polnud palju inimesi, aga seal peeti toidusõda ja väike intsident oli ka külmkapiga,» meenutas toona Toyota tiimis töötanud Ossi Oikarinen pidustusi MTV uudistele. 

Peost võttis osa ka McLareni mehaanik Mark Priestly, kes on Schumacheri tiitlitähistamist värvikamalt kirjeldanud oma raamatus «The Mechanic».

«Pidu meenutas karmi rokipidu. Mäletan hästi, kuidas ühel hetkel suur laud läbi akna visati. Kui me kell neli hommikul läksime karaoket laulma, rippus Schumacher mul kaelas. Ta ei suutnud püstigi seista, rääkimata laulmisest.»

«Millegipärast kandis Schumacher Toyota särki, aga see oli õllest täiesti läbi imbunud. Ühel hetkel nägin, kuidas ta kukkus läbi akna murule. Õnneks oli tegemist aga esimese korrusega,» kulgevad Priestly mälestused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles