Esimese ametliku ratsavõistluse stardikohad läksid nagu soojad saiad

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Rein Pill ja Sloopy Z olid Perilas võidukad.
Rein Pill ja Sloopy Z olid Perilas võidukad. Foto: Merike Udrik-Õispuu

30. mail toimus Perila ratsakeskuses esimene ametlik takistussõidu võistlus peale COVID-19-st tingitud eriolukorda. Igasse parkuuri sai registreerida piiratud arv sportlaseid, kohad täitusid paari tunniga.

Kokku tuli Perilasse 100 sportlast ligikaudu 150 hobusel. Tuntumatest nimedest olid kohal Paul Argus, kes oli ise ka korraldaja rollis, Hanno Ellermann, Rein Pill, Kullo Kender, Tiit Kivisild jt. Päeva kõrgeima parkuuri võidu viis koju Rein Pill hobusel Sloopy Z.

Kuigi erinevaid treeningvõistlusi tehti maikuus juba mitmeid, siis ratsaliidu kalenderplaanis oli tegemist esimese ametliku võistlusega. Korraldajate jaoks oli võistluse ettevalmistamine paras väljakutse, millest kõige suurem oli inimeste arvu lubatu piires hoidmine. Tung võistlema oli suur ja kõiki soovijaid ei saadudki vastu võtta. Iga parkuuri piiriks seati kindel arv võistlejaid ja kohad täitusid tundidega.

Meie tippratsutajad keskendusid enda sõnul võistlusvabal perioodil eelkõige noortele hobustele ja nii mõnelgi olid põhihobused kergema treeningu peal. Paul Arguse sõnul oli tal raske end treeningutele motiveerida, sest suur motivaator – võistlused – olid puudu. Hanno Ellermann lisas, et see oli hea aeg keskenduda treeningus detailidele, millega kiirel võistlusperioodil aega tegeleda pole. Mõlemad avaldasid heameelt, et võistlushooaeg sai lõpuks avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles