Lappi käis välja plaani, kuidas muuta WRC-sari veelgi atraktiivsemaks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Sander Ilvest

Soome rallisõitja Esapekka Lappi loodab, et lihtsamad ja odavamad masinad toovad tipptasemele rohkem masinaid, mis teeks WRC-st lõpuks «korraliku sarja».

Pärast Citroeni taandumist osaleb MM-sarjas ainult kolm meeskonda, kes panevad kamba peale välja kaheksa masinat. Tõsi, mõnel rallil on number tänu Gus Greensmithile ja Takamoto Katsutale muutunud ka kahekohaliseks, ent üldiselt ei saa üle ega ümber asjaolust, et MM-karussellis kihutab liiga vähe masinaid. 

Erasõitjate jaoks on WRC-masina ostmine ja hooldamine sageli lihtsalt üle jõu käiv, mistõttu piirdutakse R5 masinaga. Lappi loodab, et tulevikus asjalood muutuvad, sest lihtsamad autod ning lühemad rallid muudaksid sarja palju tasavägisemaks. 

«Kindlasti oleks kogu kompott siis huvitavam, kui sõitjaid oleks 20 ringis. Seda nii pilootide endi kui ka pealtvaatajate jaoks,» sõnas soomlane DirtFishile. «Siis oleks tegemist ikkagi korraliku sarjaga, praegu on meil natukene sõitjatest puudu.»

«Olen kindel, et meil õnnestub [masinate] kiirust säilitada ning ilmselt suudame ka turvalisust tagada, kui autosid lihtsamaks teeme,» sõnas Lappi. «Peame leidma hea kompromissi, kuid spordi jaoks oleks kindlasti hea, kui meil oleks minimaalselt 15 sõitjat. Siis oleks igal talendikal piloodil ka koht. Või noh, mitte päris kõigil, aga see oleks igatahes hea idee.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles