Malcolm Wilsoni hinnangul pole WRC-sarjas praegu piisavalt isikupäraseid sõitjaid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
M-Spordi juhti Malcolm Wilsonit tabas lein, kuna elavate seast lahkus tema 106-aastane ema.
M-Spordi juhti Malcolm Wilsonit tabas lein, kuna elavate seast lahkus tema 106-aastane ema. Foto: Madis Sinivee

M-Spordi vaimne isa Malcolm Wilson on mures WRC-sarja tuleviku pärast. Vestluses Prantsusmaa väljaande Autohebdoga puudutati nii sarja meediakajastust kui ka masinate tulevikutehnoloogiat. 

Ajakirjanik Loic Rocci keskendus vestluse käigus pikemalt sellele, kuidas meedia WRC-sarja kajastab. Kuigi on hea, et autoralli on oma ülekannetega kolinud täies mahus interneti, on see suuresti sundlüke, kuna suuremad Euroopa ja Briti meediaväljaanded ei käi lihtsalt enam võidukihutamistel kohal.  

Wilsoni hinnangul ei aita meediakajastusele kaasa ka praegused sõitjad, kellel lihtsalt puudub varasemate põlvkondade isikupära. «Rallis pole tõesti praegu karismaatilisi sõitjaid. Samas, kui vaatame seda meeskonna vaatenurgast, siis näiteks M-Sport ei saakski lubada enam Colin McRaed oma ridadesse,» lausus ta ja jätkas. 

«Kui esindasime autotootjat, oli see võimalik, sest siis oli tähtis lihtsalt MM-sarjas osalemine. Rahanumbrid ei mänginud rolli. Praegu töötame aga väga piiratud eelarvega. Seetõttu on ka õnnetused väga kulukad ja selle parimaks näiteks on see, mis juhtus Kris Meeke'i ja Citroeni vahel (meeskond vallandas pärast järjekordset väljasõitu briti - toim.). Ühel hetkel tuleb lihtsalt aeg, millal sul tuleb öelda stopp.»

Wilsonilt uuriti ka korduvalt, kuidas oleks võimalik sarja populaarsust suurendada, kuid sellele võtmeküsimusele tal paraku vastust polnud. 

Lõpetuseks peatuti hübriidide teemal. Kui enne koroonapandeemiat oli Wilson veendunud, et uue tehnoloogia kasutuselevõtt aitaks sarjale populaarsusele kaasa, siis praegu ta enam nii kindel pole. 

«Kõik kannatavad selles kriisis. Autotööstus on saanud suure hoobi ja eriti mõjutab see arendust, mis omakorda puudutab hübriid- ja elektritehnoloogiat. Arvan, et meil läheb kaks või kolm aastat, enne kui jõuame taas sellisesse olukorda, mis valitses enne pandeemiat. Aga isiklikult olen ma uue tehnoloogia pooldaja. See on suund, kuhu WRC-sari peab minema. Kui me ei lähe, oleme määratud hukule,» sõnas britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles