Video ⟩ NBA meister klohmis läbi Los Angelese tänavatel marodööritsenud meeleavaldaja (1)

Postimees Sport
Copy
Meeleavaldus.
Meeleavaldus. Foto: BRYAN R. SMITH/AFP

Endine Cleveland Cavaliersi tagamängija J.R Smith sattus peale ühele Los Angelese linnatänavaid rüüstanud tegelasele. Mees lõhkus parasjagu korvpallitähe autot, kui Smith sekkus ja mehele korraliku õppetunni andis. 

Videost on näha, kuidas Smith on mehe pikali jooksnud ning asunud maaslamajat jalaga peksma. 

Endise tippkorvpalluri sõnul võib videost jääda vale mulje ning mees soovis juhtunust esitada omapoolse versiooni. «Ma tahan, et kõik teaksid tõde enne, kui kuulevad mingit muud versiooni. Üks valge kutt ei teadnud, kuhu on sattunud ning kukkus minu masinat lõhkuma. See juhtus täiesti tavalises elamurajoonis. Seal lähedal ei olnud mitte ühtegi poodi lähedal ega midagi sarnast. Ta lihtsalt lõhkus mu autoakent. Võtsin ta maha ja kütsin ta tagumiku kuumaks,» rääkis Smith CBS Spordile.

Tagamängija sõnul oli tema käitumine ajendatud soovist enda vara kaitsta. «See ei olnud mingi vihakuritegu, mul ei ole kellegagi mingit probleemi. Probleem on süsteemis,» täpsustas ameeriklane.

Eelmisel aastal karjäärile joone alla tõmmanud 34-aastane Smith mängis NBAs 16 hooaega. Tema karjääri säravaimaks hooajaks jäi 2015/2016, kui ta Cavaliersiga NBA meistriks krooniti. Smith oli tol hooajal Clevelandi põhimees, tuues põhiturniiril keskmiselt 12,4 punkti. 

Vägivaldseks muutunud meeleavaldused USA suurlinnades on kestnud juba päevi. Inimeste tänavatele tulekuks andis ajendi pereisa George Floydi surm Minneapolise politsei kinnipidamise käigus. Politseinik Derek Chauvin pani arreteerimise käigus oma põlve tumedanahalise kinnipeetava kaelale ega teinud välja, et Floyd ei saanud hingata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles