Foto ⟩ Liverpooli jalgpallimeeskond laskus George Floydi toetuseks ühele põlvele

Postimees Sport
Copy
Liverpooli jalgpallurid Xherdan Shaqiri (vasakul) ja  Roberto Firmino (paremal).
Liverpooli jalgpallurid Xherdan Shaqiri (vasakul) ja Roberto Firmino (paremal). Foto: MATTHEW CHILDS/Action Images via Reuters

Liverpooli jalgpallimeeskond jagas sotsiaalmeedias postitust, kus terve jalgpallimeeskond oli politseivägivalla tõttu hukkunud pereisa George Floydi toetuseks põlvili laskunud.

Unity is strength. #BlackLivesMatter

Posted by Liverpool FC on Esmaspäev, 1. juuni 2020

«Ühtsuses on tugevus #BlackLivesMatter,» kirjutati postituse juurde.

Minneapolise politsei arreteeris 46-aastase George Floydi võltsraha kasutamise tõttu. Politseinik Derek Chauvin surus mustanahalise Floydi asfaldile ja asetas põlve seitsmeks minutiks kinnipeetu kõrile, kuigi ohver ütles, et ei saa hingata. Kogu tegevus jäi ka videolindile ning tänaseks on politseinik ametist vabastatud ning saanud süüdistuse tapmises. 

Floydi toetuseks on toetust avaldanud ka teised Inglise kõrgliiga tähed.

Näiteks võttis Twitteris sõna tumedanahaline Manchester Unitedi ründaja Marcus Rashford. «Olen püüdnud mõista, mis maailmas toimub. Ajal, mil palutakse inimestel koos töötada ning üksteise kõrval seista, näime olevat jagunenud rohkem kui kunagi varem. Inimesed kannatavad ja me vajame vastuseid. Mustade elud on olulised, mustanahaliste kultuur ja kogukonnad on olulised,» teatas Rashford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles