Video ⟩ Üsna tundmatu kergejõustiklane sai tänu üheksasekundilisele klipile üleöö maailmakuulsaks

Postimees Sport
Copy
Sondre Guttormsen.
Sondre Guttormsen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRÃÜTT via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Norra teivashüppe rekordiomanik Sondre Guttormsen postitas paar nädalat tagasi sotsiaalmeediarakendusse TikTok 2018. aastast pärit video, kus ta sai ühe hüppe ajal aru, et ei jõua lati ületamisele ligilähedalegi ning suutis olukorrast sujuvalt tagasi tulla. 21-aastase noormehe üllatuseks sai lühikesest klipist tõeline hitt.

«Olin šokeeritud,» rääkis mullu Norra rekordi 5.80 peale kruttinud Guttormsen Aftenpostenile, kuidas ta hommikul ärgates nägi, et eelmisel õhtul postitatud üheksasekundiline video oli kogunud juba neli miljonit vaatamist.

Guttormsen ei tea, miks sai klipp sedavõrd populaarseks. «Leidsin selle video ja mõtlesin, et see võib inimestele nalja pakkuda, aga 15 miljonit vaatamist on midagi pöörast.» Kindlasti aitas norralase klipi levikule kaasa tõik, et seda jagasid mitmed suured USA meediaportaalid, näiteks ESPN.

Tunamullu EMil kuuendaks tulnud - seal püstitas ta 5.75ga tänaseks ületatud rahvusrekordi - Guttormsen on sündinud USAs ning tähistas eile 21. sünnipäeva. Eurooplane õpib California Ülikoolis.

Guttormseni kulutulena levinud video:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles