«Staadionijutud» ⟩ Rasmus Mägi: USAsse mitteminemine polnud ohverdus, vaid mu teadlik valik

Postimees Sport
Copy
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter

Esimese eestikeelse kergejõustiku taskuhäälingusaate avaosas meenutab oma senise karjääri eredamaid hetki, räägib treeningute ülesehitusest ja vaatab tulevikule otsa Eesti kõigi aegade üks silmapaistvamaid jooksjaid, 400 meetri tõkkedistantsile keskendunud Rasmus Mägi.

«Ma ei ole kunagi valinud ühte konkreetset sportlast, kelle järgi joonduda. Ma arvan, et see on ka üsna ohtlik. Kellelgi ei maksa oma originaalseid iseloomuomadusi ära kaotada, et lihtsalt jäljendada mõnda teist sportlast. Tegelikult on meil kõigil piisavalt originaalsust. Kedagi jäljendades võime aga kaotada just selle, mis meid aitaks läbimurdele,» rääkis tartlane uues saates.

Kuna igas saates võetakse meie kergejõustiklaste karjäär lahti erinevate märksõnade kaudu, jutustab Mägi näiteks eeskujudest rääkides loo, kuidas ta väikese kergejõustikusõbrana sakslasest OM-hõbeda Frank Busemanni süles võistlustele sõitis, kui suur pettumus oli vigastuse tõttu Londoni MMilt eemalejäämine ja mil moel saab isegi rasket lõigutreeningut nautida.

«Praegu on noorte puhul üsna populaarne Ameerika Ühendriikidesse minemine. Mina aga uskusin ja lootsin, et suudan endale Eestis luua paremad tingimused. See polnud ohverdus, vaid teadlik valik,» selgitas Mägi, miks ta pole kunagi välismaale õppima ega treenima läinud.

Avasaate küsimusmängus puudutasime Rasmuse lapsepõlve ja TV 10 Olümpiastardi sarjas näidatud tulemusi.

Eesti kergejõustikuliidu sportlaskomisjoni kaudu ellu kutsutud saade hakkab eetris olema kolmel suvekuul iga nädala kolmapäeval. Saadet juhib Karl Rinaldo, vaheklipid loeb sisse kohtunik Peeter Randaru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles