Tommi Mäkinen: ralli ärajäämine on Soome riigile suur kaotus (1)

Postimees Sport
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Toyota rallimeeskonna juhi Tommi Mäkineni sõnul on Soome ralli tühistamine suur kaotus nii rallimaailmale kui ka riigile tervikuna.

Soomlasest tiimijuht sõnas Ilta Sanomatele ärajäämise otsust kommenteerides, et tegu on suure pettumusega, mis ei tulnud talle siiski üllatusena. «Need on väga halvad uudised. Muidugi oli eeldada, et asjad võivad niimoodi minna,» ohkas Mäkinen.

«Olukord on hetkel selline, nagu on. Sellega tuleb leppida ja eluga edasi minna. Usutavasti läheb mingil hetkel kergemaks,» otsis Mäkinen positiivsemat nooti.

Tema sõnul ei puuduta etapi tühistamine vaid autoralli MM-sarja. «Sellel on suur mõju ka Kesk-Soome piirkonnale ja rallile üldisemalt. Kahtlemata on see suur kaotus,» leidis Mäkinen. 

Soomlase sõnul pole tal aimu, kus võiks järgmine etapp üldse toimuda. «Rallit, millega hooaeg taas alata võiks, on oodatud juba üsna kaua. Viimaste signaalide kohaselt ei toimu ka Uus-Meremaal võistlust. Seega oleks järgmine (kalendri järgi - toim) Türgi, aga seda ei tea.»

Mäkineni sõnul on Toyota meeskond siiski koguaeg valmis - olenemata sellest, kus ja millal järgmine etapp toimub. «Kõik ettevalmistused selles suunas on tehtud ja sisuliselt oleme valmis kõigeks, mis meile ette pannakse. Elame vastava teavituse ootuses.»

Toyota rallimeeskonnas jätkub kõik tavapäraselt. «Hoiame kõiki enda inimesi tööl. Paljud inimesed on muidugi puhkustel, aga kaugtöö toimib,» lõpetas Mäkinen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles